Splošni pogoji za uporabnike

Splošni pogoji za spletni portal www.ucimse.com

Spletni portal www.ucimse.com učencem in njihovim skrbnikom na podlagi registracije omogoča:

  • reševanje interaktivnih nalog, ogled video in drugih izobraževalnih vsebin, unovčevanje osvojenih zlatnikov,
  • sodelovanje v nagradnih igrah, sodelovanje v anketah o zadovoljstvu uporabnikov portala.

Uporaba portala www.ucimse.com je možna po pridobitvi aktivacijske kode. Uporabniki delovnih zvezkov založbe Mladinska knjiga, naročniki revij Cicido, Ciciban, Cici zabavnik, Moj planet in Pil ter kupci Kukujevega slovarja prejmejo brezplačne kode za dostop do dela vsebin. Kode so natisnjene v delovnih zvezkih, naročniki revij pa kodo prejmejo v oktobrskih številkah revij. Na spletni strani https://www.ucimse.com/trgovina/ je možen tudi nakup kod.

Po prejemu aktivacijske kode in uspešno opravljeni registraciji na spletni strani https://www.ucimse.com/ lahko dostopate do nalog in ostalih izobraževalnih vsebin. Za registracijo morate vnesti naslednje osebne podatke: ime, priimek in elektronski naslov starša oz. zakonitega zastopnika, na katerega ob registraciji pošljemo obvestilo o uspešno izvedeni registraciji. Ob registraciji si uporabnik izbere kapitanski vzdevek in geslo, ki ga s ponovnim vnosom potrdi. To geslo predstavlja uporabniku po uspešno opravljeni registraciji geslo za dostopanje do nalog in ostalih vsebin.

Če boste ob potrditvi registracije ali v zavihku »Moj profil« vpisali podatek o šoli, razredu in oddelku, bomo uporabnika lahko na portalu povezali z njegovimi sošolci, tako da mu bo viden njihov izbrani vzdevek (kapitansko ime) ter uspešnost pri napredovanju po stopnjah (znanjevid). V zavihku »Moj profil« lahko izpolnite tudi ostale neobvezne podatke. Če boste vpisali elektronski naslov uporabnika, mu bomo na njegov elektronski naslov pošiljali obvestila o novostih na portalu www.ucimse.com. Ob vpisu rojstnega datuma, bomo ta podatek uporabili za pošiljanje elektronskih rojstnodnevnih voščilnic. Obenem je v zavihku »Moj profil« izmed danih predlog mogoče nastaviti tudi podobo uporabnika.

Kadar koli lahko prenehate uporabljati spletni portal in prekličete registracijo. Preklic registracije opravite tako, da pošljete zahtevo na elektronski naslov: ucbeniki@mladinska-knjiga.si. Po dokončni potrditvi preklica registracije, bo upravljavec izbrisal pridobljene vaše osebne podatke in podatke uporabnika, v kolikor ste njegov zakoniti zastopnik. Preklic registracije za vas oz. uporabnika pomeni prekinitev uporabe portala www.ucimse.com .

Kadarkoli lahko zahtevate, da Mladinska knjiga Založba d.d. in njeni pogodbeni obdelovalci (v nadaljevanju: MKZ) v roku 15 dni trajno ali začasno preneha uporabljati vaše osebne podatke za namene za katere ste podali soglasje, ter vas o tem v nadaljnjih 5 dneh pisno obvesti. Svojo zahtevo lahko kadar koli posredujete preko tel. 01 241 33 16, preko elektronske pošte ucbeniki@mladinska-knjiga.si  s pripisom »odjava« ali pisno na naslov Mladinska knjiga Založba d.d., Sektor Učbeniki, Slovenska cesta 29, 1000 Ljubljana. Preklic privolitve oz. ugovor zoper obdelavo osebnih podatkov ne vpliva na zakonitost obdelave osebnih podatkov, ki se je izvajala do takrat. Prav tako lahko kadar koli zahtevate dostop do svojih osebnih podatkov, njihovo popravo, izbris ali omejitev obdelave, imate pa tudi pravico do ugovora obdelavi, pravico do vložitve pritožbe pri nadzornem organu in pravico do prenosljivosti podatkov. Več o tem si lahko preberete v politiki zasebnosti, objavljeni na spletni strani www.mladinska-knjiga.si/politika-zasebnosti-mkz, z morebitnimi vprašanji pa se lahko obrnete tudi na pooblaščeno osebo za varstvo osebnih podatkov na elektronski naslov: dpo@mladinska-knjiga.si.

Sami ste dolžni poskrbeti za točnost in ažurnost vseh posredovanih podatkov. Mladinska knjiga Založba d.d. ne prevzema odgovornosti za verodostojnost, točnost in ažurnost osebnih podatkov in kontaktnih podatkov, ki jih posredujete. Posredovane podatke lahko preverite in spreminjate v zavihku »Moj profil«.

S klikom na gumb "Strinjam se s splošnimi pogoji" potrjujete, da ste seznanjeni s celotnim besedilom splošnih pogojev, ki so tu navedeni, in da ste bili na te pogoje ob oddaji elektronskega obrazca izrecno opozorjeni.

Mladinska knjiga Založba d.d., Slovenska cesta 29, 1000 Ljubljana. Družba je vpisana v register pri Okrožnem sodišču v Ljubljani pod številko 1/02643/00, matična št.: 5049130000, osnovni kapital 5.141149,22 EUR. Družba je zavezana za plačilo DDV (št. 61753181, DU Ljubljana). Veljavni elektronski naslov družbe: info@mladinska-knjiga.si, T: 01 241 3000.

© Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska cesta 29
1000 Ljubljana
Informacije o registraciji/aktivacijski kodi
Pozabljeno geslo
Pozabljen vzdevek
Za ostala vprašanja ter morebitne predloge in dopolnitve pišite na ucimse.com@mladinska-knjiga.si.
Zahvaljujemo se vam za obisk portala ucimse.com!
Prejemnik
Novosti v šolskem letu 2021/2022
Pravila nagradnih iger
Navodila za registracijo in dodajanje kod
Splošna pomoč in informacije
Minimalne tehnične zahteve
Splošni pogoji
Kolofon